7.1 PDF-rapportage

De PDF geeft een samenvatting van de resultaten uit de AERIUS-berekening. Op de voorpagina kunt u direct navigeren naar het overzicht, de samenvatting van situaties, resultaten en detailgegevens per emissiebron.

Op de eerste pagina van de PDF kunt u de contactgegevens, een korte omschrijving van het project en de belangrijkste resultaten van de berekening vinden. Onder 'Contactgegevens' vindt u de rechtspersoon en inrichtingslocatie. Onder 'Activiteit' vindt u een omschrijving van het project. Onder 'Berekening' vindt u het unieke AERIUS-kenmerk, de datum en tijd waarop de berekening is uitgevoerd, en de rekenconfiguratie die laat zien welke rekeninstellingen zijn gekozen. Onder 'Totale emissie' staat de emissie van alle emissiebronnen per berekende situatie. Onder 'Resultaten' wordt een samenvatting van de resultaten gegeven. U ziet hier op welk hexagon de hoogste bijdrage is berekend, wat de gekarteerde oppervlakten met toename en afname zijn, en wat de grootste toename en afname zijn.

De volgende pagina's geven een overzicht van de ingevoerde bronnen en gebouwen per situatie. Onder 'Emissiebronnen' ziet u een lijst met ingevoerde emissiebronnen en hun emissies. Vervolgens ziet u een kaart waarop de emissiebronnen zijn weergegeven. Ook ziet u markers die de locaties met de hoogste depositie en de grootste depositietoename aangeven. Daarnaast ziet u in geel het eigen rekenpunt dat is toegevoegd. In de legenda vindt u de betekenis van de diverse symbolen.

Op de pagina 'Resultaten stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden inclusief saldering en/of referentie' vindt u tabellen met de berekende resultaten. In de eerste tabel ziet u de totale resultaten van de depositie op alle Natura 2000-gebieden waar sprake is van een depositie. In de tweede tabel zijn de resultaten
opgedeeld per Natura 2000-gebied. De gebieden worden gerangschikt op basis van grootste depositietoename. In deze tabellen ziet u de volgende gegevens: het berekend oppervlak, de hoogste totale depositie, het aantal hectare waar toename is berekend, de grootste toename op een hexagon, het aantal hectare waar een afname is berekend en de grootste afname op een hexagon. Tot slot ziet u als laatste tabel een overzicht van alle Natura 2000-gebieden waar in de beoogde situatie een bijdrage groter dan 0,00 mol is berekend, maar waar in de projectberekening geen toe- of afname is berekend.

Op de volgende pagina ziet u een tabel met resultaten op de eigen rekenpunten. U vindt hier ook de coördinaten van de eigen rekenpunten en de projectbijdrage op de eigen rekenpunten. Vervolgens ziet u op de volgende pagina's de stikstofemissies per ingevoerde bron. U ziet per emissiebron ook belangrijke factoren die invloed hebben op de emissie van de betreffende bron. Een onderstreepte waarde is een defaultwaarde. Een niet-onderstreepte waarde is een waarde die door de gebruiker is ingevoerd.

Op de laatste pagina van de PDF staat met welke versie van AERIUS de berekening is uitgevoerd. Deze informatie vindt u onder 'Rekenbasis'. Elke PDF kan opnieuw worden geïmporteerd in AERIUS Calculator. U kunt deze functie gebruiken om een berekening verder te analyseren, aan te passen of een herberekening te maken na een actualisatie van AERIUS.