6.1 Exporteren

U kunt de resultaten van een berekening exporteren. Dit doet u in het tabblad 'Exporteren'. U heeft drie mogelijkheden om een bestand te exporteren: 'Invoerbestanden', 'Rekentaak' of 'Rapportage'.

Wanneer u kiest voor 'Invoerbestanden', dient u te selecteren welke situaties u mee wilt nemen in de export. Optioneel kunt u ook aanvullende gegevens invoeren. Voer vervolgens het e-mailadres in en klik op 'Exporteer'.

(Voorbeeld van een e-mailadres wordt ingevoerd.)

Er verschijnt een melding dat de export is gestart. Het kan enige tijd duren voordat u de bestanden ontvangt. U ontvangt vervolgens een e-mail met daarin een GML-bestand met de betreffende informatie. U kunt het GML-bestand ook rechtstreeks downloaden vanuit de applicatie. Dit doet u door in het 'Notificatiecentrum' te klikken op 'Download bestand'. U kunt een GML-bestand op een later moment weer importeren in AERIUS om het bestand te bekijken of verder te werken in het bestand.

Wanneer u kiest voor 'Rekentaak', kunt u een GML-bestand inclusief rekentaak en rekenresultaten exporteren. U selecteert in het dropdownmenu de rekentaak die u wilt exporteren. U kunt optioneel aanvullende gegevens invoeren. Voer vervolgens het e-mailadres in en klik op 'Exporteer'. Er verschijnt een melding dat de export is gestart. Het kan enige tijd duren voordat u de bestanden ontvangt. U ontvangt vervolgens een e-mail met daarin een GML-bestand met de betreffende informatie. U kunt het GML-bestand ook rechtstreeks downloaden vanuit de applicatie. Dit doet u door in het 'Notificatiecentrum' te klikken op 'Download bestand'. U kunt ook dit GML-bestand op een later moment weer importeren in AERIUS.

Wanneer u kiest voor 'Rapportage', ontvangt u in plaats van een GML- een PDF-bestand met de resultaten van de berekening. U kunt het type rapportage en de rekentaak die in de rapportage moet worden weergegeven selecteren via de dropdownmenu's. Vervolgens is het verplicht om de aanvullende gegevens in te voeren. Deze gegevens worden ook toegevoegd aan de PDF-rapportage.

(Voorbeeld van rechtspersoon, projectnaam, straat en huisnummer, postcode, plaatsnaam en beschrijving wordt ingevoerd. 'Ik ga akkoord met het invoeren van de gegevens' wordt aangevinkt.)

Voer vervolgens het e-mailadres in en klik op 'Exporteer'. Er verschijnt een melding dat de export is gestart. Het kan enige tijd duren voordat u de bestanden ontvangt. U ontvangt vervolgens een e-mail met daarin een PDF-bestand met de betreffende informatie. U kunt het PDF-bestand ook rechtstreeks downloaden vanuit de applicatie. Dit doet u door in het 'Notificatiecentrum' te klikken op 'Download bestand'. U kunt een PDF-bestand openen met een PDF-lezer op de computer. U kunt het PDF-bestand ook opnieuw importeren in AERIUS Calculator. Let op: na het ontvangen van een export uit AERIUS per mail heeft u drie dagen de tijd om de export op te halen. Dit doet u door te klikken op de link in de mail en het bestand te downloaden. Na drie dagen verloopt de link. Het is daarna niet meer mogelijk om uw bestanden terug te halen. Deze worden niet automatisch opgeslagen.