1.2 Importeren

U kunt bestaande berekeningen importeren in AERIUS Calculator. Deze functie kunt u bijvoorbeeld gebruiken wanneer u een herberekening wilt uitvoeren, wanneer u verder wilt werken in een berekening waarmee u eerder bent gestart, of wanneer u een berekening wilt controleren.

U kunt bestanden importeren van het type GML, PDF, ZIP of RCP. Dit kan op twee manieren. U kunt de bestanden slepen naar het kader of u kunt het bestand op uw computer opzoeken via de knop 'Bladeren'. Wij importeren nu een bestand door het bestand te slepen naar het kader. Wanneer u een bestand importeert, ziet u door te klikken op het pijltje welke situaties het bestand bevat.

We schakelen nu de optie 'Geavanceerd importeren' in. U ziet dan per situatie aanvullende opties. Zo kunt u situaties samenvoegen of juist negeren en u kunt per situatie het situatietype aanpassen. Door op het pijltje naast een situatie te klikken, ziet u ook hoeveel emissiebronnen en hoeveel rekentaken de situatie bevat.

Naast het overzicht van de bestanden wordt ook een overzicht van fouten en waarschuwingen getoond. Dit bestand bevat bijvoorbeeld waarschuwingen. Wanneer we klikken op het tabblad 'Waarschuwingen' zien we dat een melding wordt getoond. Het gaat in dit geval om een waarschuwing, en niet om een fout. Begrijpt u niet wat een waarschuwing of fout betekent? U kunt dan altijd contact opnemen met het Landelijk Informatiepunt Stikstof en Natura 2000.

We ronden het importeren af door te klikken op de knop 'Importeer'. De bestanden worden vervolgens geladen in AERIUS Calculator.